Coreea de Nord anunta ca isi creste puterea nucleara si poate "ataca preventiv" SUA

Marti, 03 Martie 2015, ora 22:56
1112 citiri
Coreea de Nord anunta ca isi creste puterea nucleara si poate "ataca preventiv" SUA
Foto: Chronicle

Coreea de Nord are capacitatea de a lansa un "atac militar preventiv" impotriva Statelor Unite, avertizeaza ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su-Yong, pe fondul exercitiilor militare americano - sud-coreene.

"Republica Democrata Populara Coreeana (denumirea oficiala a Coreei de Nord - n.red.) nu are alta varianta decat sa isi consolideze capacitatile nucleare de disuasiune pentru a face fata amenintarii atomice din ce in ce mai mari a Statelor Unite", a declarat Ri Su-Yong, potrivit Reuters, la o conferinta pe tema dezarmarii organizata de ONU la Geneva.

"Acum, Coreea de Nord, are capacitatea de a descuraja Statele Unite si de a lansa un atac militar preventiv, in caz de necesitate", a avertizat seful diplomatiei de la Phenian.

Ri Su-Yong, in varsta de 75 de ani, disparuse din atentia publica de circa un an si existau zvonuri ca fusese executat impreuna cu mentorul sau, Jang Song Thaek, unchiul dictatorului ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord anunta ca isi creste puterea nucleara si poate "ataca preventiv" SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#razboi nuclear Coreea Nord SUA, #amenintari Coreea Nord razboi SUA , #Stiri International