Coreea de Nord anunta ca tot continentul american se afla in raza de actiune a noii rachete

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 07:32
858 citiri

Coreea de Nord a anuntat, miercuri, ca a testat cu succes o noua racheta balistica intercontinentala care poate transporta un focos nuclear catre orice tinta din Statele Unite ale Americii.

Racheta intercontinentala cu raza lunga de actiune Hwasong-15 a fost lansata cu succes, in baza ordinului direct al presedintelui, dintr-o zona aflata la nord de Phenian, potrivit unui anunt al televiziunii de stat din Coreea de Nord, relateaza site-ul agentiei Yonhap.

"Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anuntat ca tara a indeplinit o extraordinara cauza istorica, prin completarea fortei nucleare de stat. Noua racheta este capabila sa loveasca intreg continentul american", a transmis presa de la Phenian.

In urma acestui anunt, serviciile de informatii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.

Agentia nationala de stiri KCNA a precizat ca racheta Hwasong-15 este capabila sa transporte "un focos nuclear foarte mare". In cadrul testului de marti, racheta balistica ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri - de peste zece ori mai mare decat cea a Statiei Spatiale Internationale - si a parcurs o distanta de 950 de kilometri, in 53 de minute.

In acelasi mesaj, regimul nord-coreean s-a descris drept "o putere nucleara responsabila" si a precizat ca armele strategice au fost dezvoltate pentru a-si apara suveranitatea si integritatea teritoriala in fata "politicii santajului nuclear si a amenintarii nucleare din partea imperialistilor americani".

Coreea de Nord vrea sa efectueze un test nuclear in atmosfera, deasupra Oceanului PacificAmericanii au observat din satelit ca nord-coreenii lucreaza la primul submarin cu rachete balisticeCoreea de Nord acuza: Bombardiere americane au simulat un atac nuclear asupra tarii noastre ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord anunta ca tot continentul american se afla in raza de actiune a noii rachete" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#racheta Coreea Nord, #SUA racheta Coreea Nord , #Stiri International