Coreea de Nord avertizeaza acum Australia: Daca va mai sustine SUA nu va putea evita un dezastru

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 14:52
1072 citiri
Coreea de Nord avertizeaza acum Australia: Daca va mai sustine SUA nu va putea evita un dezastru
Foto: Arhiva Ziare.com

Coreea de Nord a atentionat Australia in legatura cu "actiunile sale periculoase de raliere zeloasa la provocarile politice si militare delirante" ale SUA impotriva regimului de la Phenian.

"Provocarile agraveaza situatia din Peninsula Coreeana aflata intr-o stare de nesiguranta", a anuntat agentia de presa nord-coreeana KCNA, potrivit agentiei sud-coreene Yonhap.

"Ministrul de Externe al Australiei si-a exprimat personal sustinerea pentru situatia in care SUA vor lua in calcul toate optiunile, inclusiv folosirea fortei impotriva Coreei de Nord", a subliniat KCNA.

Ministrul de Externe, Julie Bishop, si cel al Apararii, Marise Payne, din Australia, au efectuat joi o vizita in localitatea Panmunjom situata la frontiera dintre Coreea de Sud si cea de Nord si apoi au avut intrevederi cu omologii lor sud-coreeni la Seul.

Cei patru ministri au dat vineri publicitatii un comunicat in care i-au cerut Phenianului sa se abtina de la actiuni provocatoare si sa renunte la programele sale balistic si nuclear.

"Daca Australia va continua sa urmeze SUA, exercitand presiuni militare, economice si diplomatice impotriva Coreei de Nord in pofida atentionarilor repetate, ea nu va putea evita un dezastru", a atentionat KCNA.

Premierul Australiei a declarat luna trecuta ca Executivul pe care il conduce ia in considerare planuri pentru evacuarea cetatenilor australieni din Peninsula Coreeana daca amenintarile din partea Coreei de Nord vor continua, subliniind ca amenintarea unui razboi este acum la cel mai ridicat nivel din ultimii 60 de ani, dupa razboiul din Coreea.

Coreea de Nord pregateste o noua lansare de rachete. Washingtonul si Seulul cred ca sunt capabile sa atinga SUAExercitiu de forta: Bombardiere americane si avioane japoneze si sud-coreene au survolat Coreea de NordMinistrul de Externe din Coreea de Nord: A venit randul SUA sa plateasca. Militarii nostri cer sa fie reglat cu foc scorul cu americaniiNATO se opune unei interventii militare a SUA in Coreea de Nord: Ar avea consecinte devastatoare! ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord avertizeaza acum Australia: Daca va mai sustine SUA nu va putea evita un dezastru" pe Ziare.com

#Coreea Nord avertizare Australia, #Coreea Nord SUA , #Stiri International