Coreea de Nord avertizeaza ca exercitiile SUA-Coreea de Sud duc la un razboi nuclear

Duminica, 03 Decembrie 2017, ora 18:26
1019 citiri

Coreea de Nord avertizeaza ca exercitiile militare ale SUA si ale Coreei de Sud aduc tarile la un pas de un razboi nuclear.

Avertismentul vine cu doar o zi inainte ca cei doi aliati sa inceapa exercitiile militare ce reprezinta o demonstratie de forta desfasurata la o saptamana dupa ce Kim Jong Un a lansat o racheta balistica intercontinentala, noteaza Fox News.

Ziarul de stat din Coreea de Nord a scris intr-un articol ca aceste exercitii reprezinta o provocare ce ar putea duce la un razboi nuclear in acest moment.

"Un astfel de exercitiu este o provocare periculoasa, deoarece conduce tensiunea din Peninsula Coreeana in pragul unui razboi nuclear", noteaza ziarul, adaugand ca "fortele de papusi ale SUA si ale Coeeei de Sud sunt prostesti".

Vezi si cateva marturii cutremuratoare ale transfugilor nord-coreeni care spun ca testele nucleare le-au distrus sanatatea

Purtatorul de cuvant al Comitetului pentru Reunificarea pasnica a Coreei l-a numit recent nebun pe Trump si a transmis ca cele doua tari distrug pacea si stabilitatea din Peninsula Coreeana.

America si Coreea de Sud se pregatesc sa inceapa un exercitu militar de cinci zile, numit Vigilant Ace. Astfel, 12.000 de soldati americani se vor alatura fortelor sud-coreene, alaturi de 230 de aeronave.

Cum e sa traiesti sub regimul condus de Kim Jong Un: Povestile socante ale defectorilor din Coreea de NordAccident nuclear in Coreea de Nord? Sute de oameni ar fi murit in urma unui testCoreea de Nord vrea sa efectueze un test nuclear in atmosfera, deasupra Oceanului Pacific

A.G. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord avertizeaza ca exercitiile SUA-Coreea de Sud duc la un razboi nuclear" pe Ziare.com

#Coreea Nord razboi nuclear, #America Coreea razboi nuclear, #Coreea Nord amenintari razboi , #Stiri International