Coreea de Nord avertizeaza ca "un razboi nuclear poate izbucni in orice moment"

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 16:28
1111 citiri
Coreea de Nord avertizeaza ca "un razboi nuclear poate izbucni in orice moment"
Foto: Arhiva Pixabay

Criza din Peninsula Coreea risca sa conduca la izbucnirea "in orice moment" a unui "razboi nuclear", avertizeaza Kim In-Ryong, adjunctul ambasadorului Coreei de Nord la Natiunile Unite, subliniind ca orice tara care ar participa de partea SUA la o interventie militara va deveni tinta.

"Criza din Peninsula Coreea, asupra careia este indreptata atentia intregii lumi, a atins un punct din care nu se mai poate reveni, astfel ca un razboi nuclear poate izbucni in orice moment", a declarat Kim In-Ryong in cadrul sesiunii unei comisii a Adunarii Generale ONU.

"Atat timp cat nu participa nimeni la actiuni militare ale Statelor Unite impotriva Coreei de Nord, nu intentionam sa folosim sau sa amenintam cu folosirea armelor nucleare impotriva altor tari", a subliniat Kim In-Ryong, potrivit postului CBC.

In contextul amplificarii tensiunilor, Administratia Donald Trump pare sa nu excluda posibilitatea initierii negocierilor directe cu regimul Kim Yong-Un.

"Eventual, sigur ca nu excludem posibilitatea discutiilor directe. Ne concentram pe diplomatie pentru a rezolva problema pe care o reprezinta Coreea de Nord. Cu toate acestea, alaturi de aliatii nostri, Japonia si Coreea de Sud, trebuie sa fim pregatiti pentru cel mai grav scenariu in cazul in care diplomatia esueaza", a declarat John J. Sullivan, adjunct al secretarului de Stat american.

UE a adoptat noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord: Intra in vigoare imediat!Strategia lui Trump pentru Coreea de Nord: Diplomatia va continua pana cand va cadea prima bombaCoreea de Nord avertizeaza acum Australia: Daca va mai sustine SUA nu va putea evita un dezastruNATO va face modificari la scutul antiracheta de la Deveselu, din cauza Coreei de Nord ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord avertizeaza ca "un razboi nuclear poate izbucni in orice moment"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord razboi nuclear mondial, #Coreea Nord Trump razboi nuclear , #Stiri International