Coreea de Nord avertizeaza Japonia ca risca autodistrugerea iminenta

Joi, 31 August 2017, ora 09:16
1079 citiri
Coreea de Nord avertizeaza Japonia ca risca autodistrugerea iminenta
Foto: Arhiva Pixabay

Coreea de Nord a avertizat Tokio ca risca "autodistrugerea iminenta" pentru ca s-a aliniat politicii Washingtonului intr-un context de tensiuni tot mai crescute dupa lansarea unei rachete deasupra Japoniei.

Phenianul a alertat comunitatea internationala prin lansarea unei rachete balistice cu raza medie de actiunea deasupra arhipelagului nipon, atragandu-si un val de condamnari din partea mai multor tari, cu Statele Unite si Japonia in primul rand.

Premierul japonez, Shinzo Abe, a denuntat o "amenintare grava si fara precedent", convenind cu presedintele american, Donald Trump, sa intareasca "presiunea" asupra Coreii de Nord.

Intr-un editorial publicat miercuri, agentia oficiala nord-coreeana KCNA a acuzat fosta putere coloniala: "Japonia si-a suflecat manecile pentru a sustine operatiunile stapanului impotriva Coreii de Nord".

"Conexiunea militara" a aliatilor a devenit o "grava amenintare" pentru Peninsula Coreeana, iar Japonia nu stie ca isi accelereaza "autodistrugerea", a adaugat KCNA.

Agentia face o referire speciala la bazele americane din Hokkaido, insula de nord a arhipelagului survolata de racheta nord-coreeana, transmite AFP.

Phenianul a continuat avertizand Japonia ca nu trebuie sa urmeze orbeste Statele Unite, pentru ca risca "distrugerea iminenta".

Citeste si Trump reactioneaza dur dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta deasupra Japoniei: Toate optiunile sunt pe masaArmata americana a facut simulari de atac nuclear. Trump refuza orice dialog cu Coreea de Nord: Nu asta e solutia!

Coreea de Nord a prevenit ca vor urma alte tiruri cu rachete avand ca tinta Oceanul Pacific.

Regimul nord-coreean este ultranationalist, iar resentimentul impotriva Statelor Unite si Japoniei serveste in parte la legitimarea sa.

Phenianul a explicat astfel ca a ales data de 29 august pentru a lansa ultima racheta cu scopul de a marca implinirea a 107 de la "scandalosul" tratat de anexare a Coreei de catre Tokyo, semnat in 1910. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord avertizeaza Japonia ca risca autodistrugerea iminenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord Japonia distrugere , #Stiri International