Coreea de Nord, cel mai puternic test nuclear? Acuzatii grave in urma unui cutremur mare produs vineri

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 08:12
2747 citiri

Coreea de Nord a fost acuzata ca a dus la capat, vineri, cel de-al cincilea test nuclear, care este si cel mai puternic de pana in prezent. La scurt timp, regimul nord-coreean a confirmat testul.

Primele acuzatii au venit din partea sud-coreenilor, dupa ce agentiile seismologice au inregistrat un cutremur de suprafata cu o magnitudine de 5,3 grade in apropierea unei cunoscute zone militare nord-coreene de testare, relateaza Reuters.

Agentiile chineze, europene si americane au anuntat ca seismul de 5,3 grade a fost inregistrat in jurul orei locale 09:30 (03:30 ora Romaniei).

O intalnire a Consiliului de Securitate National din Seul a fost convocata de urgenta pentru a discuta amenintarea lansata de Phenian.

Citeste si Cutremur in Coreea de Sud, al treilea cel mai puternic inregistrat vreodata - cauza naturala sau test nuclear?

Reactii dure au venit si din Japonia. Premierul Shinzo Abe a spus ca un asemenea test nuclear nu poate sa fie tolerat, iar ministrul de Externe a ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord, cel mai puternic test nuclear? Acuzatii grave in urma unui cutremur mare produs vineri" pe Ziare.com

#Coreea de Nord test nuclear, #Coreea test nuclear, #Coreea bomba nucleara , #Stiri International