Coreea de Nord cere eliberarea imediata a suspectilor de asasinatul fratelui lui Kim

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 14:09
896 citiri

Ambasada Coreei de Nord de la Kuala Lumpur a solicitat, miercuri dimineata, eliberarea imediata a celor trei suspecti retinuti in legatura cu asasinarea fratelui vitreg al dictatorului Kim Jong Un.

Reprezentantii ambasadei au precizat ca cei trei suspecti au fost arestati in mod nejustificat, fiind vorba de un barbat nord-coreean, precum si de doua femei din Indonezia si Vietnam, transmite Reuters.

Anchetatorii malaezieni au anuntat ca printre persoanele suspectate pentru asasinarea fratelui vitreg al dictatorului Kim Jong-un se numara inclusiv un oficial de rang inalt al ambasadei nord-coreene, precum si un angajat al Air Koryo - compania aeriana a regimului de la Phenian.

Kim Jong Nam a murit la inceputul saptamanii trecute, dupa ce a fost atacat de doua femei pe aeroportul international din Kuala Lumpur. Cele doua femei i-au injectat o substanta toxica.

Fratele lui Kim Jong Un, ucis pentru ca primise oferta de a conduce un guvern nord-coreean din exil?

O adevarata disputa diplomatica a izbucnit intre Malaezia si Coreea de Nord in urma asasinarii lui Kim Jong Nam, dupa ce autoritatile malaeziene au anuntat ca nu au de gand sa predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean pana ce nu vor primi o mostra de ADN din partea familiei Kim.

Kuala Lumpur a anuntat inclusiv rechemarea ambasadorului de la Phenian, dupa ce diplomatii nord-coreeni au pus presiuni pentru a opri efectuarea unei necropsii si au cerut eliberarea imediata a cadavrului lui Nam.

Intre timp, diplomatii nord-coreeni au respins drept absurda solicitarea unei probe ADN, sustinand ca au dreptul sa ceara eliberarea oricarui cadavru, atat timp cat persoana decedata avea un pasaport emis de catre Phenian. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord cere eliberarea imediata a suspectilor de asasinatul fratelui lui Kim" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eliberare suspecti frate Kim Jong, #suspecti asasinat Kim Jong , #Stiri International