Coreea de Nord da iarasi fiori lumii intregi: Kim a lansat 4 rachete intr-o zi. Una ar fi putut ajunge pana pe teritoriul SUA

Luni, 06 Martie 2017, ora 07:07
947 citiri

Coreea de Nord a lansat, luni, mai multe rachete in Marea Japoniei.

Premierul japonez, Shinzo Abe, citat de Reuters, a sustinut ca ar fi vorba de patru rachete, dintre care trei au ajuns in zona economica exclusiva a Japoniei. Guvernul de la Tokio a inaintat un protest catre Phenian, a precizat el.

Un purtator de cuvant al executivului nipon a vorbit de "o amenintare grava la adresa securitatii nationale", dar a sustinut ca, potrivit primelor rapoarte, nu au fost afectate nave sau avioane din zona respectiva.

Statul Major Interarme al Coreei de Sud a anuntat initial, intr-un mesaj text catre agentia Yonhap, ca lansarea unei singure rachete a avut loc la ora locala 7:36 (1:06 - ora Romaniei) de la baza Dongchang-ri pentru rachete cu raza lunga de actiune, din apropierea granitei cu China. Ulterior, aceeasi sursa a mentionat mai multe rachete, fara a preciza numarul acestora.

Prima racheta mentionata, care a traversat Coreea de Nord si a cazut in Marea Japoniei, ar putea fi de tip balistic intercontinental, a afirmat un oficial militar din Ministerul sud-coreean al Apararii. Acest tip de racheta ar putea ajunge pana pe teritoriul american.

Potrivit Yonhap, lansarea pare a fi o reactie la manevrele militare comune ale Coreei de Sud si Statelor Unite, aflate in curs.

Presedintele interimar al Coreei de Sud, Hwang Kyo-ahn, a afirmat ca sistemul american antiracheta THAAD ar trebui desfasurat cat mai rapid in tara sa, mai relateaza Reuters.

In deschiderea lucrarilor Consiliului National de Securitate sud-coreean, la scurt timp dupa ce Coreea de Nord a lansat cele patru rachete in Marea Japoniei, Hwang a declarat ca THAAD (Terminal High Altitude Area Defense - aparare zonala terminala la mare altitudine - n. red.) ar reprezenta o modalitate de aparare impotriva amenintarii nord-coreene.

Ministrul japonez al Apararii, Tomomi Inada, a afirmat ca trei din cele patru rachete au ajuns pana in zona economica exclusiva a Japoniei, care se intinde intre 300 si 500 de kilometri in largul coastelor arhipelagului nipon.

In aceeasi zi, cotidianul Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, Rodong Sinmun, citat de Yonhap, scria sub titlul "Pacea trebuie aparata cu propria noastra putere" ca "este vointa si pozitia noastra neschimbata sa ne intarim puterea militara de autoaparare pe baza puterii nucleare, daca Statele Unite nu renunta la ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord da iarasi fiori lumii intregi: Kim a lansat 4 rachete intr-o zi. Una ar fi putut ajunge pana pe teritoriul SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord lansare rachete , #Stiri International