Coreea de Nord incearca sa-l intimideze pe Trump: Putem lansa oricand o racheta intercontinentala

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 19:03
909 citiri
Coreea de Nord incearca sa-l intimideze pe Trump: Putem lansa oricand o racheta intercontinentala
Foto: Captura video YouTube

Coreea de Nord i-a transmis un mesaj presedintelui ales al SUA, Donald Trump, anuntand ca poate lansa o racheta balistica intercontinentala "oricand". Avertismentul vine intr-un moment in care Phenianul lasase impresia ca este oarecum deschis la viitoare discutii cu Trump.

Avertismentul a fost lansat prin intermediul unui purtator de cuvant al ministerului de Externe de la Phenian, arata CNN. Acesta a mai transmis ca "Statele Unite sunt de vina" pentru dezvoltarea programului nuclear din Coreea de Nord.

Atacul recent la adresa SUA nu este decat o continuare a mesajului transmis de Revelion de Kim Jong Un. Acesta afirma, in mesajul de Anul Nou, ca tara sa e aproape de a testa o racheta balistica intercontinentala, capabila sa loveasca SUA.

Ash Carter, secretar al Apararii din SUA, a catalogat avertismentul Phenianului ca fiind o "amenintare grava", aratand ca America va respinge un astfel de atac lansat atat impotriva sa, cat si impotriva vreunui aliat al sau.

China si ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord incearca sa-l intimideze pe Trump: Putem lansa oricand o racheta intercontinentala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord avertisment Trump, #Phenian racheta balistica SUA, #Coreea Nord racheta SUA, #Coreea Nord arme nucleare , #Stiri International