Coreea de Nord invoca dreptul la autoaparare si anunta ca va continua testele

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 16:20
948 citiri

Coreea de Nord a respins, vineri, declaratia Consiliului de Securitate al ONU prin care a fost condamnata recenta lansare a unei rachete balistice, Phenianul precizand ca va continua testele, a anuntat un purtator de cuvant al ministerului nord-coreean de Externe, relateaza site-ul agentiei Yonhap.

"Coreea de Nord respinge categoric declaratia prezidentiala a Consiliului de Securitate al ONU, care incalca in mod flagrant dreptul unui stat suveran la autoaparare. Doar actiunile pot vorbi pentru SUA, nu vorbele politicoase", este pozitia Phenianului.

Coreea de Nord considera ca, prin declaratia sa, ONU denatureaza adevarul, intrucat a catalogat lansarea rachetei balistice drept o problema serioasa de securitate in regiune si in lume.

Ministerul nord-coreean de Externe a mai anuntat ca testele cu rachete balistice care vizeaza Oceanul Pacific vor continua, cu scopul de a dezvolta tehnologia rachetelor si de a spori eficienta de lupta a fortei sale strategice.

Kim Jong-un spune ca ultimul test al sau a fost preludiul unui tir cu rachete spre insula americana Guam

Totodata, Coreea de Nord a condamnat decizia SUA de a trimite bombardiere strategice si avioane de lupta in Peninsula Coreeana ca raspuns la testarea unei rachete balistice deasupra teritoriului Japoniei.

"Actiunile militare salbatice ale dusmanilor nu sunt altceva decat un act pripit al celor luati prin surprindere de lansarea rachetelor din Coreea de Nord, ca prima operatiune militara in Pacific", a transmis regimul de la Phenian prin intermediul agentiei nationale de stiri KCNA.

Riscul unui razboi nuclear cu Coreea de Nord este mai mare ca niciodata

Rusia avertizeaza SUA: Noi sanctiuni pentru Coreea de Nord ar fi contraproductive si periculoase

Coreea de Nord avertizeaza Japonia ca risca autodistrugerea iminenta

Armata americana a facut simulari de atac nuclear. Trump refuza orice dialog cu Coreea de Nord: Nu asta e solutia! ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord invoca dreptul la autoaparare si anunta ca va continua testele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord ONU rachete, #Coreea Nord consiliu aparare ONU, #Coreea Nord teste balistice , #Stiri International