Coreea de Nord nu se teme de amenintarile lui Trump: A mai lansat o racheta

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 07:21
851 citiri

Regimul nord-coreean a lansat, miercuri dimineata, o noua racheta balistica cu raza medie de actiune din portul estic Sinpo, care s-a prabusit dupa aproximativ 60 de kilometri de zbor in Marea Japoniei, potrivit oficialilor de la Washington si Seul.

De asemenea, lansarea rachetei balistice are loc cu doar o zi inainte de o intalnire mult asteptata intre presedintele Chinei, Xi Jinping, si liderul Statelor Unite, Donald Trump.

Cei doi lideri ar urma sa discute inclusiv despre amenintarea reprezentata de programul nuclear dezvoltat de Phenian.

Trump e hotarat sa rezolve singur problema nord-coreeana, daca China nu o faceAmericanii le cer chinezilor sa rezolve problema nord-coreeana: Singura tara care poate opri Coreea de Nord este ChinaTrump se gandeste sa atace Coreea de Nord, ca sa scape de amenintarea nucleara

Aceasta lansare reprezinta o noua incalcare a rezolutiei Natiunilor Unite.

Secretarul Rex Tillerson a spus ca este vorba de "inca o lansare" a unei rachete balistice cu raza medie de actiune: "Statele Unite au vorbit destul despre Coreea de Nord. Nu mai avem niciun comentariu".

Comandamentul Pacific al SUA a anuntat ca este vorba de o racheta balistica cu raza medie de actiune KN-15, relateaza BBC.

De asemenea, militarii au concluzionat ca ultima lansare nu reprezinta o amenintare pentru Statele Unite.

Japonia a catalogat lansarea drept o noua provocare, in vreme ce sud-coreenii au condamnat o "provocare clara" la adresa Natiunilor Unite si o "amenintare la adresa pacii si sigurantei comunitatii internationale, precum si a peninsulei Coreene".

Luna trecuta, regimul nord-coreean a lansat patru rachete balistice inspre Marea Japoniei din regiunea Tongchang-ri, situata in apropiere de granita cu China.

Coreea de Nord da iarasi fiori lumii intregi: Kim a lansat 4 rachete intr-o zi. Una ar fi putut ajunge pana pe teritoriul SUADictatorul Kim e mandru de testul cu rachete: A fost un exercitiu pentru lovirea bazelor americane din Japonia

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a spus ca este vorba de o "noua etapa de amenintare". ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord nu se teme de amenintarile lui Trump: A mai lansat o racheta" pe Ziare.com

#Coreea Nord lansare racheta Trump , #Stiri International