Coreea de Sud avertizeaza ca Nordul are suficient plutoniu pentru a fabrica zece bombe nucleare

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 12:49
800 citiri

Coreea de Nord are deja suficient plutoniu pentru a fabrica zece bombe nucleare, a estimat miercuri Seulul, la zece zile dupa ce Phenianul a avertizat cu privire la iminenta unui test cu racheta balistica intercontinentala.

Citeste si Coreea de Nord incearca sa-l intimideze pe Trump: Putem lansa oricand o racheta intercontinentala

Multi experti sunt de parere ca Phenianul, care a realizat doua teste nucleare si zeci de tiruri de rachete in 2016, ar urma sa-si sporeasca eforturile in 2017 pentru a-si atinge obiectivul: cel de a putea sa lanseze o bomba nucleara pe teritoriul continental american, informeaza AFP.

Specialistii au opinii diferite in ceea ce priveste nivelul la care au avansat programele stiintifice nord-coreene insa recunosc la unison ca Phenianul a avansat foarte mult in acest domeniu dupa instalarea la putere a lui Kim Jong-un, dupa decesul tatalui sau Kim Jong-il, in decembrie 2011.

Vezi si Kim Jong Un ameninta SUA cu arma nucleara: Care este reactia lui ...citeste mai departe despre "Coreea de Sud avertizeaza ca Nordul are suficient plutoniu pentru a fabrica zece bombe nucleare" pe Ziare.com

#Coreea Nord bombe nucleare, #Coreea plutoniu bombe nucleare , #Stiri International