Coreea de Sud: Fosta presedinta a fost inculpata oficial

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 15:31
2594 citiri

Fosta presedinta sud-coreeana, Park Geun-Hye, a fost luni inculpata oficial pentru coruptie in dosarul care a precipitat destituirea ei la sfarsitul anului trecut, a anuntat Parchetul de la Seul, informeaza AFP.

Arestata la sfarsitul lunii martie, fosta presedinta mai este inculpata de asemenea pentru abuz de putere si divulgarea de secrete de stat.

Scandal de coruptie in Coreea de Sud: Fostul presedinte a fost retinut ca sa nu distruga probe

Park Geun-Hye este acuzata de complicitate cu fosta sa confidenta din umbra si prietena de 40 de ani, Choi Soon-Sil, judecata si ea pentru abuz de putere si frauda pentru ca a profitat de relatiile sale pentru a extorca zeci de milioane de dolari de la cele mai mari companii din tara, inclusiv Samsung si Lotte.

"Procesul secolului" a inceput in Coreea de Sud. Ce se va intampla cu Samsung?

Mostenitorul companiei Samsung, Lee Jae-Yong, a fost si el arestat, iar in anuntul difuzat luni de Parchetul sud-coreean se precizeaza ca presedintele grupului Lotte, Shin Dong-Bin, a fost de asemenea pus sub acuzare.

Scandalul a izbucnit la jumatatea anului trecut si a condus la demonstratii masive impotriva presedintei Park Geun-Hye, care pe 9 decembrie a fost destituita de parlament si ulterior arestata.

Este pentru a treia oara in istoria recenta a Coreii de Sud cand un sef de stat este deferit justitiei pentru coruptie, fostii presedinti Chun Doo-Hwan si Roh Tae-Woo fiind la randul lor condamnati in anii '90 la pedepse cu inchisoarea.

Fostul presedinte al Coreei de Sud n-o duce rau la inchisoare: A dormit in biroul gardienilor, pana i-a fost schimbat tapetul din celula, dupa cum a cerut ...citeste mai departe despre "Coreea de Sud: Fosta presedinta a fost inculpata oficial" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedinte Coreea Sud inculpata , #Stiri International