Corespondenta de la Bruxelles: UE nu poate taia fondurile pentru Romania daca nu acceptam refugiati

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 08:35
1245 citiri
Corespondenta de la Bruxelles: UE nu poate taia fondurile pentru Romania daca nu acceptam refugiati
Foto: Ziare.com

Romania nu risca nicio limitare de fonduri daca nu accepta cotele de imigranti, pentru ca legislatia prevede ca alocarile bugetare nu pot fi reduse in acest exercitiu bugetar. "Daca auziti ca daca nu primiti refugiati va taiem fondurile, stati linistiti, (...) e o poveste", spune eurodeputatul Siegfried Muresan.

Intr-o intalnire cu jurnalistii romani la sediul PPE, Muresan a declarat ca alocarile bugetare catre statele membre UE nu pot fi diminuate de-a lungul acestui exercitiu bugetar (2014-2020), indiferent de declaratiile unor lideri europeni, transmite corespondentul Ziare.com la Bruxelles.

"Fondurile pentru Romania - pentru agricultura, pentru coeziune ori fondurile structurale - nu pot fi micsorate. Daca auziti pe cancelarul Austriei ori pe Mateo Renzi ca spun 'daca nu primiti refugiati, va taiem fondurile, stati linistiti, lasati-i in pace, anvelopele nationale nu pot fi reduse de-a lungul unui exercitiu bugetar. Ideea cu 'va taiem fonduri daca nu acceptati refugiati' e o ...citeste mai departe despre "Corespondenta de la Bruxelles: UE nu poate taia fondurile pentru Romania daca nu acceptam refugiati" pe Ziare.com

#refugiati Romania fonduri UE , #Stiri International