Cosmarul ucrainean: Trei consecinte majore pentru Europa

Sambata, 22 Februarie 2014, ora 16:25
1996 citiri
Cosmarul ucrainean: Trei consecinte majore pentru Europa

Se implinesc, anul acesta, o suta de ani de la izbucnirea primului Razboi Mondial. Imaginile tinerilor cu fetele acoperit de masti de schi care lupta si mor printre baricadele in flacari din Kiev rezoneaza mai durerors ca oricand.

Varsarea de sange din Ucraina a declansat temeri cu privire la izbucnirea unui razboi civil, in conditiile in care Europa devine constienta ca situatia din Kiev si alte orase ucrainene reprezinta cel mai mare risc de conflict armat de la razboaiele din Balcani din anii '90, scrie Global Post.

Violentele din Ucraina au fortat Uniunea Europeana si SUA sa adopte pozitii mai dure. Ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, considera ca presedintele Viktor Ianukovici este responsabil de zecile de morti. "Are sange pe maini", a scris acesta pe Twitter.

Exista temeri insa ca aceasta pozitie mai dura vine prea tarziu.

"Felul in care sta regimul acum cu spatele la zid, dupa ce si-a taiat relatiile cu Occidentul, face improbabil un efect serios al ...citeste mai departe despre "Cosmarul ucrainean: Trei consecinte majore pentru Europa" pe Ziare.com

#Ucraina violente proteste, #Ucraina morti consecinte Europa , #Stiri International