Creste bilantul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg: 14 oameni au murit, 49 sunt in spital

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 11:44
775 citiri

Bilantul victimelor de dupa explozia de la metroul din Sankt Petersburg a crescut la 14 morti, in timp ce 49 de raniti sunt in continuare in spital.

Ministrul rus al Sanatatii, Veronika Skvortsova, a spus marti dimineata ca 11 oameni au murit pe loc, unul in ambulanta si doi la spital, relateaza agentia Associated Press.

Bilantul oficial de luni seara era de 11 morti si 45 de raniti.

Incidentul a fost catalogat in cele din urma drept un "act terorist" si masuri anti-tero au fost luate in intreaga tara pentru a spori securitatea.

Politia a anuntat ca un al doilea dispozitiv exploziv a fost descoperit intr-o alta statie de metrou. Acesta a fost detonat in conditii de siguranta de genisti. Autoritatile au anuntat si ca doi suspecti sunt cautati, iar presa rusa a dezvaluit fotografia unuia dintre ei.

Ulterior, s-a anuntat ca atacatorul a actionat singur si ar fi originar din Asia Centrala, dupa care autoritatile au transmis ca acesta este originar din Kirgizstan.

Presedintele Vladimir Putin se afla luni chiar la Sankt Petersburg pentru o intalnire cu omologul sau din Belarus, Aleksandr Lukasenko.

Explozia a avut loc intre statiile Piata Sennaia si Institutul Tehnologic, ambele de pe Linia Albastra. Precizam ca initial s-a vorbit de doua explozii ce ar fi avut loc in statiile mentionate.

Liderii din intreaga lume au transmis condoleante presedintelui Putin si poporului rus si au condamnat ferm atacul terorist: Vezi aici cum au reactionat Angela Merkel, Donald Trump, dar si presedintele moldovean Igor Dodon. ...citeste mai departe despre "Creste bilantul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg: 14 oameni au murit, 49 sunt in spital" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bilant morti metrou Sankt Petersburg , #Stiri International