Creste numarul de someri in Statele Unite

Joi, 18 Iunie 2009, ora 17:02
1620 citiri
Creste numarul de someri in Statele Unite

Numarul muncitorilor americani care au inaintat noi cereri de somaj a urcat saptamana trecuta, dar numarul celor care au continuat sa ceara ajutor de somaj a scazut pentru prima data din ianuarie, conform unui raport guvernamental, citat de Reuters si preluat de NewsIn.

Cererile initiale pentru ajutor de somaj au urcat cu 3.000, la 608.000 cereri, au aratat datele Departementului Muncii. Analistii chestionati de Reuters mizau pe o scadere la 600.000 a numarului de cereri.

Totusi, cererile continue de ajutor de somaj, au scazut cu 148.000, la 6,69 milioane cereri, in saptamana incheiata pe 6 iune.

Numarul de disponibilizari din Statele Unite a fost in luna mai sub estimari, chiar daca rata somajului a crescut la 9,4%, in contextul in care mai multe persoane s-au alaturat fortei de munca, fapt ce ofera semnale ca recesiunea incepe sa se atenueze.

In luna mai, in Statele Unite s-au pierdut 345.000 locuri de munca, cel mai mic declin din ultimele opt luni, dupa un numar de 504.000 disponibilizari in aprilie, a anuntat vineri Ministerul Muncii. Rata somajului a avansat la 9,4%, cel mai inalt nivel din 1983.

Scaderea numarului de disponibilizari, combinata cu stabilizarea productiei si a sectorului ipotecar, indica o atenuare a recesiunii. Cu toate acestea, americanii continua sa cheltuiasca putin si sa economiseasca mult, in contextul in care valoarea locuintelor scade si companiile isi reduc forta de munca.

Statele Unite au pierdut de la inceputul recesiunii, in decembrie 2007, sase milioane locuri de munca, cel mai mare declin inregistrat de la cel de-al doilea Razboi Mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#someri, #sua, #somaj , #Stiri International