Crestinii strang randurile in fata islamului radical dupa 1.000 de ani: Viitorul omenirii depinde de asta

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 18:00
1290 citiri
Crestinii strang randurile in fata islamului radical dupa 1.000 de ani: Viitorul omenirii depinde de asta
Foto: B1 TV

Intalnirea istorica dintre Papa Francisc si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, prima dintre liderii celor mai mari confesiuni crestine dupa aproape o mie de ani, ce a avut loc vineri la Havana, vine in contextul in care crestinii din Orientul Mijlociu si Africa sunt persecutati de islamistii radicali, iar Europa crestina se confrunta cu un val de refugiati musulmani care ii ameninta stabilitatea.

Privita prin prisma acestor evenimente, acest pas istoric spre concilierea celor doua biserici, dupa o ruptura de dureaza de un mileniu, poate fi vazut ca o un semnal pentru strangerea randurilor crestinatatii in fata terorismului islamic.

"Viitorul omenirii depinde intr-o mare masura de capacitatea noastra de a marturisi impreuna Duhul adevarului in aceste vremuri grele", avertizeaza Papa Francisc si Patriarhul Kirill, in punctul 28 al declaratiei lor comune de la Havana.

Citeste mai departe despre "Crestinii strang randurile in fata islamului radical dupa 1.000 de ani: Viitorul omenirii depinde de asta" pe Ziare.com.

#Papa Francisc Patriarhul Kirill crestini terorism, #biserica crestini Orient Mijlociu , #Stiri International