Crimeea, o destinatie de vacanta fara sanse in 2014

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 15:51
1356 citiri
Crimeea, o destinatie de vacanta fara sanse in 2014

Turismul este cea mai importanta industrie din Crimeea, insa se confrunta acum cu multe probleme, dupa ce pitoreasca peninsula din Marea Neagra a fost ocupata de trupele rusesti.

Crimeea era "replica" Uniunii Sovietice la Riviera franceza. In perioada sovietica, hotelurile si sanatoriile din Crimeea erau o destinatie de vacanta foarte apreciata de clasa muncitoare, mai ales ca vacantele aici erau finantate de stat.

In prezent, statiunea nu se mai bucura de acelasi succes, scrie Reuters.

Pe langa hotelurile si companiile din aceasta industrie, si locuitorii profitau de turism, oferind cazare in statiuni.

"Cei care inchiriau camere sau locuinte reprezentau o mare parte din piata turismului. In sezonul ce urmeaza, cred ca numarul turistilor va fi mult mai mic, deoarece aceasta era o destinatie a ucrainienilor", a spus Igor Kotlyar, ministrul adjunct al Turismului din guvernul peninsulei.

Hotelurile deja se confrunta cu lipsa turistilor, piscinele sunt goale, iar restaurantele au foarte multe locuri libere.

"In general, este greu sa umplem hotelurile in afara sezonului, iar situatia instabila de aici a afectat afacerile foarte mult. Situatia se resimte mai ales acum, in timpul vacantelor scolare de primavara, cand ar fi trebuit sa cazam o multime de copii, dar, din pacate, in acest moment avem de cinci ori mai putini turisti decat asteptam", a adaugat Mihail Bycenkov, directorul hotelului Porto Mare.

Crimeea era vizitata anual de 6-8 milioane de turisti, insa 60% dintre acestia proveneau din Ucraina, tara de care tocmai s-a separat, si numai un sfert dintre turisti veneau din Rusia, tara la care cetatenii au ales sa se alipeasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turism crimeea, #probleme turism crimeea, #Ucraina Crimeea , #Stiri International