Cristian Diaconescu, despre declaratia ambasadorului SUA in R. Moldova: O eroare, o serie de ciudatenii

Luni, 29 August 2016, ora 17:40
885 citiri
Cristian Diaconescu, despre declaratia ambasadorului SUA in R. Moldova: O eroare, o serie de ciudatenii
Foto: Arhiva Ziare.com

Declaratiile facute de ambasadorul SUA James Pettit, conform carora "Moldova nu este Romania", pentru ca "Moldova are propria sa istorie" sunt, pe fond, eronate si ascund o serie de ciudatenii pe care autoritatile de la Chisinau sunt chemate sa le verifice impreuna cu partenerul american, spune Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si fost consilier prezidential.

James Pettit, ambasadorul american la Chisinau, a starnit rumoare si vii reactii dupa ce a declarat, intr-un interviu, ca "Moldova nu este Romania, Moldova isi are propria sa istorie si propriile sale provocari, printre care este faptul ca Moldova este o tara multietnica, cu oameni care vorbesc limbi diferite si desigur, mai este si problema transnistreana, care nici macar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special in cadrul Republicii Moldova".

"Este ambasadorul SUA James Pettit o trambita a Moscovei?", a intrebat public fostul presedinte Traian ...citeste mai departe despre "Cristian Diaconescu, despre declaratia ambasadorului SUA in R. Moldova: O eroare, o serie de ciudatenii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambasador SUA Moldova Romania , #Stiri International