Cristian Ghinea: Olimpiada de la Soci intra in categoria "dictator care epateaza" - Interviu

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 12:20
1243 citiri
Cristian Ghinea: Olimpiada de la Soci intra in categoria "dictator care epateaza" - Interviu
Foto: Ziare.com

Olimpiada de la Soci, care straluceste prin grandoare, arata de fapt cat de slaba e Rusia lui Putin. Prin controlul asupra presei, atmosfera militarizata si cultul personalitatii, atmosfera seamana mai mult cu cea de la Jocurile Olimpice organizate de Hitler in 1936, crede Cristian Ghinea, expert in cadrului Centrul Roman pentru Politici Europene.

El vorbeste, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre cele trei categorii in care pot fi incadrate marile evenimente sportive din punct de vedere politic. De la Olimpiade organizate de state "fara probleme psihice", la cele organizate de "dictatori care epateaza".

"Olimpiada de la Soci cred ca a fost menita sa intre in categoria a doua, adica o tara care vrea sa arate ca isi revine, dar va ajunge in categoria intai, adica jocurile unui dictator care epateaza", spune Ghinea.

Ce este cu aceasta Olimpiada organizata de Rusia lui Putin? Este o Olimpiada normala, relaxata sau o imensa punere in scena, o butaforie sportiva?

Sunt ...citeste mai departe despre "Cristian Ghinea: Olimpiada de la Soci intra in categoria "dictator care epateaza" - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Ghinea Olimpiada Putin dictator, #Ghinea olimpiada Soci Ponta, #Ghinea Putin Ponta Soci olimpice , #Stiri International