Criza care ar putea zgudui Germania in 2016: Merkel, mai vulnerabila ca oricand

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 14:29
1491 citiri
Criza care ar putea zgudui Germania in 2016: Merkel, mai vulnerabila ca oricand
Foto: Arhiva Ziare.com

Scena politica germana a fost in ultimul deceniu relativ monotona, cu Angela Merkel dominand la nivel national si principalele partide in acord cu toate marile chestiuni, de la imprumuturile in zona euro si refugiati pana la renuntarea definitiva la energia nucleara.

Aceasta s-ar putea schimba insa in 2016, cand in cinci din cele 16 landuri ale tarii vor avea loc alegeri in cadrul pregatirilor pentru viitorul scrutin federal prevazut un an mai tarziu, scrie luni intr-un comentariu agentia Reuters.

Nu este vorba numai Angela Merkel, care pare mai vulnerabila ca oricand, din cauza pozitiei sale de deschidere fata de sutele de mii de refugiati sositi din zone de conflict din Orientul Mijlociu, ci si de ascensiunea partidului antiimigrationist Alternativa pentru Germania (AfD), care reprezinta o surpriza pe scena politica germana.

Retrospectiva 2015 - Marea criza a imigrantilor din Europa

La acestea se adauga o fragmentare fara precedent a electoratului, ceea ce inseamna ca ...citeste mai departe despre "Criza care ar putea zgudui Germania in 2016: Merkel, mai vulnerabila ca oricand" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refugiati scena politica Germania, #refugiati Angela Merkel, #imigranti Angela Merkel, #scena politica Germania 2016 , #Stiri International