Criza din Ucraina: Lupte sangeroase in Slaviansk - trei elicoptere doborate, jurnalisti rapiti, trenuri blocate LIVE

Vineri, 02 Mai 2014, ora 13:54
974 citiri
Criza din Ucraina: Lupte sangeroase in Slaviansk - trei elicoptere doborate, jurnalisti rapiti, trenuri blocate LIVE

Armata ucraineana a lansat, vineri dimineata, o vasta operatiune militara impotriva orasului prorus Slaviansk, din sud-estul Ucrainei.

Tiruri de arma si explozii puternice s-au auzit, vineri dimineata, in nordul orasului Slaviansk, a constatat AFP. Apoi, situatia a escaladat rapid. Doua elicoptere ale armatei ucrainene au fost doborate de catre separatisti, iar pilotii acestora au fost ucisi.

Totodata, agentia Itar-Tass a relatat ca un al treilea aparat de zbor a explodat dupa ce a fost atacat de catre rebeli, insa incidentul nu a fost confirmat de catre guvernul de la Kiev.

De asemenea, militantii prorusi au preluat controlul asupra retelei de cai ferare din Donetk si au oprit toate trenurile, iar mai multi jurnalistii americani au fost sechestrati, potrivit unor informatii neconfirmate inca.

Reactia Rusiei nu a intarziat sa apara. Purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dimitri Peskov, a declarat ca operatiunea fortelor ucrainene "a distrus ultima speranta de ...citeste mai departe despre "Criza din Ucraina: Lupte sangeroase in Slaviansk - trei elicoptere doborate, jurnalisti rapiti, trenuri blocate LIVE" pe Ziare.com

#Ucraina atac armata Slaviansk, #atac armata oras prorus Slaviansk , #Stiri International