Criza din Venezuela se adanceste: Guaido il acuza pe Maduro de "terorism statal"

Duminica, 12 Mai 2019, ora 22:39
885 citiri
Criza din Venezuela se adanceste: Guaido il acuza pe Maduro de "terorism statal"
Foto: Arhiva Facebook/Juan Guaido

Juan Guaido, liderul opozitiei din Venezuela, l-a acuzat pe presedintele Nicolas Maduro ca incearca sa isi distruga opozitia printr-o campanie de "terorism statal", relateaza The Guardian.

Guaido, in declaratii acordate The Guardian, a afirmat ca Maduro vizeaza ilegal liderii opozitiei care au incercat sa il inlature de la putere.

Cel putin 10 aliati ai lui Guaido ar putea face inchisoare pentru rolul lor in tentativa de lovitura de stat de pe 30 aprilie, trei dintre ei cautand azil in ambasade, iar unul fugind in Columbia.

Nu este cunoscut unde se afla Edgar Zambrano in prezent, dupa ce a fost retinut de agentii serviciilor secrete miercuri.

"Ceea ce vedem azi este teroare, este semanarea terorii, ceea ce face regimul Maduro", a afirmat Guaido.

"Ceea ce fac acum este terorism statal - pentru ca folosesc aparatul de stat pentru a raspandi frica", a precizat el.

Ministrul de Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, a respins criticile internationale privind practicile guvernului, intreband criticii cum ar fi raspuns ei unei astfel de crize.

"Tot ce a ramas este persecutia", a afirmat Guaido cu privire la Maduro.

"Cred ca nu mai are incredere in nimeni ... nici in persoana care ii aduce cafeaua", a precizat el. Mai multi apropiati ai lui Maduro ar fi fost implicati in tentativa de stat iar acest lucru i-a afectat increderea presedintelui, considera Guaido.

Guaido considera tradarea fostului sef al serviciilor secrete drept dovada ca exista diviziuni importante in armata si a prezis: "Vor fi tot mai multe (tradari) ".

Guaido a facut referire la negocieri secrete care ar avea loc pentru inlaturarea lui Maduro de la putere si a precizat ca este dispus sa discute cu orice persoana din armata sau civili pregatita sa il sustina.

Dupa ce a fost intrebat cat timp mai are Maduro, Guaido a raspuns: "Sper ca nanosecunde".

"Au pierdut deja. Venezuela nu a castigat inca ... dar cred ca este doar o chestiune de timp", a precizat el. ...citeste mai departe despre "Criza din Venezuela se adanceste: Guaido il acuza pe Maduro de "terorism statal"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Juan Guaido Maduro terorism statal , #Stiri International