Criza economica ameninta direct vietile a sute de mii de copii

Sambata, 14 Martie 2009, ora 13:29
1463 citiri
Criza economica ameninta direct vietile a sute de mii de copii

 Viata a mii de femei si copii din intreaga lume este amenintata direct de criza mondiala, care a afectat deja eforturile de a imbunatati asistenta sociala pentru mame si de a reduce rata mortalitatii in randul copiilor.

Avertismentul vine din partea lui Margaret Chan, presedinte al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citata de publicatia Times, in editia online.

Ea a apreciat ca fiind credibile estimarile conform carora, anual, intre 200.000 si 400.000 de copii vor cadea victime crizei.

"Nu avem nici un motiv sa ne indoim de aceste estimari, daca nu reusim sa actionam", a spus dr. Chan.

"Pentru ca, daca noi nu o facem (...) si mai multi copii vor muri ca urmare a lipsei hranei, a vaccinurilor, a apei sau a conditiilor de igiena.

" Ea a precizat ca cele mai vulnerabile grupuri sociale in fata crizei sunt femeile si copiii, in special fetitele.

Douglas Alexander, secretarul britanic pentru Dezvoltare Internationala, a declarat ca aproximativ 90 de milioane de oameni risca sa fie impinse de criza economica spre o saracie extrema si a dat asigurari ca guvernul isi va respecta angajamentele cu privire la ajutoarele pe care s-a oferit sa le dea.

"Cruda realitate este ca, daca comunitatea mondiala nu reuseste sa gaseasca noi modalitati de a dezvolta serviciile de sanatate din tarile in curs de dezvoltare, multe milioane (de oameni n.r.) vor muri.

Trebuie sa actionam astfel incat criza financiara sa nu se transforme intr-o criza umanitara".

Mai mult de 500.000 de femei mor anual din cauza complicatiilor din timpul sarcinii, sau in timpul nasterii. Conform statisticilor, in lume, la fiecare trei minute, un copil cu probleme de sanatate moare.

#criza economica, # copii, #asistenta sociala, #victime , #Stiri International