Criza imigrantilor: Alternativa la ziduri si sarma ghimpata: "orase-adapost" pentru refugiati, in Europa

Duminica, 30 August 2015, ora 07:26
844 citiri
Criza imigrantilor: Alternativa la ziduri si sarma ghimpata: "orase-adapost" pentru refugiati, in Europa
Foto: Ada Colau Ballano/Facebook

Primarul orasului Barcelona, dna Ada Colau, a propus crearea unei retele de "orase-adapost" europene pentru refugiati, ca urmare a dramei umanitare in curs care nu se va opri "nici cu ziduri, nici cu sarma ghimpata".

"Este o dorinta, este o intentie, este un apel adresat altor orase", a declarat sambata o purtatoare de cuvant a municipalitatii, potrivit AFP.

Criza imigrantilor: 24 de romani, retinuti in doua zile pentru trafic de persoane

"Europa, europeni: Sa deschidem ochii. Zidurile si sarma ghimpata nu vor opri aceasta", a scris vineri Ada Colau pe contul sau de Facebook si pe Twitter, dupa descoperirea in aceasta saptamana cadavrelor a peste 200 de imigranti si refugiati, care si-au pierdut viata in timp ce incercau sa ajunga in UE pe mare sau in camioane.

"Desi este vorba de o competenta a statelor si a Europei (...) din Barcelona vom face tot ce vom putea pentru a participa la crearea unei retele de orase-adapost", a subliniat edilul spaniol.

(function(d, s, id) ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Alternativa la ziduri si sarma ghimpata: "orase-adapost" pentru refugiati, in Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oras adapost Europa, #criza refugiati Europa, #criza refugiati Barcelona , #Stiri International