Criza imigrantilor: Doua mari tari UE cer mecanism permanent de cote obligatorii

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 16:47
830 citiri

Premierii Frantei si Suediei, Manuel Valls si Stefan Lofven, au cerut vineri, dupa o intrevedere avuta la Stockholm, un acord "permanent" pentru impartirea "solidara" a refugiatilor intre statele Uniunii Europene.

"Europa se confrunta cu o provocare fara precedent din cauza refugiatilor si trebuie sa-si arate valorile. Am prezentat un plan impreuna cu Germania si ma bucur ca se discuta propunerea noastra. Inca nu avem consens, dar exista o majoritate favorabila", a spus Valls intr-o conferinta de presa.

El a insistat ca important este sa existe o impartire a refugiatilor intre toate tarile membre pe baza "solidaritatii" si o inregistrare eficienta a refugiatilor la frontierele UE, admitand ca summit-ul european extraordinar va fi decisiv in acest sens. "Trebuie sa colaboram cu tarile de tranzit si sa avem o politica de repatriere a imigrantilor economici pe care UE nu ii poate accepta. Este necesar sa avem controlul asupra frontierelor noastre, altfel va fi amenintat tot sistemul ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Doua mari tari UE cer mecanism permanent de cote obligatorii" pe Ziare.com

#Franta Suedia cote obligatorii imigranti, #cote obligatorii imigranti , #Stiri International