Criza imigrantilor: Grecia accepta ajutorul Frontex pentru a face fata

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 10:42
1142 citiri
Criza imigrantilor: Grecia accepta ajutorul Frontex pentru a face fata
Foto: Ziare.com

Autoritatile de la Atena au adoptat joi trei masuri pentru a face fata crizei migratiei, activand mecanismele UE de Protectie Civila si RABIT si acceptand ajutorul Frontex la frontiera cu Macedonia, in conditiile in care unele state europene ar fi cerut suspendarea Greciei din spatiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, Grecia a adoptat joi trei masuri pentru a face fata crizei migratiei, activand mecanismele Uniunii Europene menite sa ajute in situatii de criza.

Atena a activat Mecanismul UE de Protectie Civila, pentru a beneficia de sprijin material in vederea gestionarii afluxului de refugiati si solicitanti de azil. Astfel, autoritatile elene au cerut bunuri precum corturi, generatoare, paturi, echipamente sanitare si truse de prim-ajutor.

Grecia va fi exclusa din Schengen din cauza imigrantilor? Raspunsul transant al Atenei

Livrarea ajutoarelor este coordonata de Centrul de Coordonare a Raspunsului la situatii de urgenta (ERCC) al CE, care ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Grecia accepta ajutorul Frontex pentru a face fata" pe Ziare.com

#Grecia imigranti ajutor UE, #Grecia imigranti Fontex , #Stiri International