Criza imigrantilor ia amploare: Ce misiune istorica pregateste NATO

Joi, 11 Februarie 2016, ora 16:52
1038 citiri
Criza imigrantilor ia amploare: Ce misiune istorica pregateste NATO
Foto: Ziare.com

Ministrii Apararii din NATO au fost de acord sa sprijine si sa participe la o misiune de supraveghere in Marea Egee intre Turcia si Grecia, pentru a ajuta la combaterea traficului de migranti, a declarat joi ministrul american al Apararii, Ashton Carter, ca urmare a unei solicitari in acest sens din partea Germaniei, Turciei si Greciei.

"NATO si toti ceilalti participanti la masa discutiilor si-au exprimat disponibilitatea ca Alianta Nord-Atlantica sa sprijine si sa participe la aceasta operatiune", a declarat Ashton Carter la finalul unei reuniuni a ministrilor apararii NATO de la Bruxelles, relateaza DPA si AFP.

In cazul in care o astfel de misiune de supraveghere frontaliera va vedea lumina zilei, aceasta ar fi o premiera pentru NATO, organizatie militara defensiva care a refuzat pana in prezent sa se implice direct in cea mai grava criza a migrantilor din Europa din 1945.

In premiera NATO ar putea apara Europa de imigranti

Ca urmare a unei solicitari formulate oficial ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor ia amploare: Ce misiune istorica pregateste NATO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NATO imigranti Marea Egee, #NATO trafic imigranti Marea Egee, #NATO implicare trafic imigranti , #Stiri International