Criza imigrantilor: Premierul slovac respinge criticile statelor care nu au vrut Romania in Schengen

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 12:44
964 citiri
Criza imigrantilor: Premierul slovac respinge criticile statelor care nu au vrut Romania in Schengen
Foto: captura YouTube / FICO2014

Statele care asigura granitele externe ale spatiului Schengen trebuie sa protejeze frontierele in mod adecvat, a declarat premierul slovac Robert Fico, precizand ca refuza sa accepte critici de la lideri occidentali care au respins aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Premierul slovac a cerut statelor membre ale Uniunii Europene care constituie granitele externe ale spatiului Schengen sa isi faca datoria si sa nu deschida frontierele oricui. El a adaugat ca Guvernul slovac vrea sa contribuie la solutionarea crizei imigrantilor la nivelul UE, relateaza The Slovak Spectator, in editia electronica de marti.

Merkel avertizeaza: Schengen, sub semnul intrebarii din cauza crizei imigrantilor? (Video)

"Suntem pregatiti sa cooperam la nivelul politiei in ceea ce priveste protectia spatiului intern Schengen", a declarat Fico luni, dupa o reuniune extraordinara a Consiliului national de Securitate. "Vrem sa facem presiuni asupra tarilor de la frontierele externe ale Schengen sa-si ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Premierul slovac respinge criticile statelor care nu au vrut Romania in Schengen" pe Ziare.com

#premier Slovacia imigranti Romania Schengen , #Stiri International