Criza imigrantilor: Presedintele Consiliului European acuza naivitatea si haosul din UE

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 09:15
905 citiri
Criza imigrantilor: Presedintele Consiliului European acuza naivitatea si haosul din UE
Foto: facebook/Donald Tusk

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a criticat joi, la Madrid, pe liderii statelor membre ale Uniunii Europene pentru modul in care gestioneaza criza refugiatilor si a calificat drept "naive" disputele pe acest subiect atat timp cat Europa nu reuseste sa opreasca la granitele sale valul de migranti.

Aflat in capitala spaniola ca invitat la Congresul Partidului Popular European (PPE), Tusk s-a referit atat la liderii europeni care sustin neconditionat adoptarea unor masuri de consolidare a controalelor la granitele externe ale Europei, cat si la cei care le solicita celorlalte state membre sa manifeste "solidaritate" si sa preia din povara reprezentata de numarul mare de refugiati, relateaza Reuters.

"Nu mai putem permite ca solidaritatea sa fie echivalenta cu naivitatea, deschiderea cu lipsa de ajutor, libertatea cu haosul. Si prin asta ma refer, desigur, la situatia de la granitele noastre", a afirmat Tusk, intr-un discurs de cinci minute in fata delegatilor ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Presedintele Consiliului European acuza naivitatea si haosul din UE" pe Ziare.com

#Donald Tusk refugiati UE, #Tusk imigranti UE , #Stiri International