Criza imigrantilor Serbia, dispusa sa preia o cota de refugiati, pentru ca vrea sa devina membru al UE

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 18:36
702 citiri
Criza imigrantilor Serbia, dispusa sa preia o cota de refugiati, pentru ca vrea sa devina membru al UE
Foto: Twitter/Nebojsa Stefanovic

Serbia este dispusa sa discute cu Uniunea Europeana despre posibilitatea de a prelua o cota de refugiati, a anuntat vineri ministrul sarb de interne, Nebojsa Stefanovic.

"Ca tara ce doreste sa devina membru al UE, este momentul potrivit pentru a arata ca suntem pregatiti pentru aceasta sarcina", a explicat oficialul sarb in timpul unei vizite in Macedonia, transmite agentia Reuters.

El a criticat totodata intentia Ungariei de a inchide complet frontiera ungaro-sarba pentru imigrantii ilegali, el considerand ca o astfel de masura nu va contribui la oprirea valului de refugiati. "Acum singura intrebare este cum gestionam acest lucru si cum suntem pregatiti sa acceptam" refugiatii, a mai spus ministrul sarb de interne.

Ungaria se baricadeaza: Daca va fi nevoie, ridicam un gard si la granita cu Croatia

Si premierul sarb, Aleksandar Vucic, a declarat marti ca tara sa este dispusa sa primeasca permanent un numar de refugiati, fara sa-l precizeze, pentru a arata astfel ca este ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor Serbia, dispusa sa preia o cota de refugiati, pentru ca vrea sa devina membru al UE" pe Ziare.com

#Serbia imigranti aderarare UE, #Serbia imigranti, #Serbia refugiati, #tari preluare imigranti, #tari cote refugiati , #Stiri International