Criza imigrantilor: Va face fata Europa integrarii tinerilor?

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 16:49
1074 citiri

Peste jumatate de milion de imigranti si refugiati au ajuns in Europa anul acesta. Multi dintre ei sunt tineri - foarte tineri chiar. Desi unii sunt educati si au aptitudini in campul muncii, altii au pierdut anii formatori pentru ca violentele le-au intrerupt educatia si carierele.

Unii au purtat arme, au stat in inchisoare sau au trait sub regimuri radicale islamice precum cel taliban sau al Statului Islamic. Experientele traumatizante si-au pus amprenta asupra lor si este un adevarat test pentru Europa integrarea acestor tineri cu rani emotionale si fizice, scrie, intr-o ampla analiza, New York Times.

Dezradacinarea in masa a atator tineri pune mari probleme si Siriei, spre exemplu, tara de unde pleaca peste jumatate dintre imigranti. Exodul lasa statul fara o categorie demografica vitala pentru reconstructie si cresterea economica.

Si pentru Europa exista multe riscuri. Continentul se lupta de mult timp sa asimileze imigranti si s-ar putea confrunta cu crearea unei noi ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Va face fata Europa integrarii tinerilor?" pe Ziare.com

#Europa imigranti tineri integrare, #Europa refugiati tineri , #Stiri International