Criza loveste in sarbatorile de iarna. Vezi cat aloca americanii pe cadourile de Craciun

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 19:29
3508 citiri
Criza loveste in sarbatorile de iarna. Vezi cat aloca americanii pe cadourile de Craciun

Criza datoriilor si somajul ridicat din SUA au determinat americanii sa-si taie din bugetul de Craciun, potrivit Daily Finance.

Situatia difera, insa, in cazul miliardarilor americani.

Familiile cu venituri de peste 250.000 de dolari/an, planuiesc sa-si mareasca cheltuielile de vacanta cu 7% mai mult fata de anul trecut, potrivit unui studiu realizat de Harrison Group si American Express.

Intervievatii care, potrivit propriilor declaratii, castiga intre 100.000-250.000 de dolari au precizat ca isi vor taia din cheltuielile de Craciun, chiar daca venitul lor este mai mare decat anul trecut.

In ceea ce priveste economia SUA, 85% dintre americani au declarat ca pot face fata oricarei greutati ivite.

Potrivit studiului, consumatorii intervievati planuiesc sa cheltuie in medie 558 de dolari pe cadouri in acest sezon de iarna, in timp ce 28% din populatie se asteapta sa cheltuiasca mai putin pe cadouri decat in 2010.

Specialistii spun ca teama de o noua recesiune s-a intalat in casele americanilor.

Chiar daca unuii americani castiga mai mult decat anul trecut, acestia prefer sa puna bani deoparte pentru zilele “negre” pe care le-ar putea adduce o noua criza, decat sa arunce banii pe cadouri.

Sarbatorile americanilor vor simti si ele criza cu care se confrunta tara.

#buget craciun, #cadouri craciun, #craciun sua, #sarbatori americani, #sarbatori iarna, #studiu american express, #craciun, #criza, #cumparaturi , #Stiri International