CRIZA NASTE FRAUDE: TOPUL celor mai mari inselatorii din SUA

Miercuri, 17 August 2011, ora 14:03
3510 citiri
CRIZA NASTE FRAUDE: TOPUL celor mai mari inselatorii din SUA

Pe timp de recesiune, teama de a pierde locul de munca si ratele la banci care apasa peste bugetul lunar ii face pe oameni mai vulnerabili in fata escrocilor. In opinia expertilor, criza poate declasa comportamente anormale­, generate de dorinta de imbogatire si de obtinere de bonusuri. Astfel, criza economica i-a silit pe escroci sa-si diversifice modul de lucru. Iata care sunt cele mai practicate 4 tipuri de frauda care au avut loc in SUA pe timp de criza, potrivit Business Insider.

Aurul cea mai sigura investitie pe timp de criza

Cele mai multe din aceste inselatorii au o anumita baza in lumea reala-  oamenii castiga la loterie, iar subventiile guvernamentale chiar exista. Pe de alta parte, investitia in aur este considerata sigura pe timp de criza. Insa, asta nu inseamna ca orice investitie in aur este reala.

Societatea American Precious Metals LLC a intrat pe teritoriul escrocheriei. Compania a facut o frauda de 37 de milioane de dolari prin telemarketing, oferind investitii in argint, aur si platina cu risc scazut si cu promisiunea de a tripla investitia intr-un timp scurt.

Un investitor care a picat in plasa acestei companii a povestitit cum a platit 15.000 de dolari pentru comisisoane si alti 11.000 de dolari dupa deschiderea unui cont. Morala acestei povesti : aurul este o investitie sigura pe timp de criza, daca stii unde sa investesti.

Scapa de datorii acum

Nu doar Guvernul american isi face griji cu privire la datoria pe care o are de platit. Americanul de rand, cu strangere de inima plateste rata la banca. Prin urmare, orice solutie prin care se poate renegocia datoria este binevenita. Astfel, escrocii continua sa profite de pe urma americanilor care au prea multe datorii.

Una dintre ele, o inselatorie numita PDM International, a taxat utilizatorii cu sume de patru cifre pentru servicii duboioase de reducere a datoriilor si a folosit tehnici inselatoare, cum ar fi convorbiri telefonice asemanatoare cu cele date de companii de credite adevarate. Din fericire, escrocii au fost prinsi si amendati cu 13,8 milioane de dolari, la sfarsitul lunii mai.

Modificarea ipotecii

Fie ca este vorba de o oferta prin e-mail, plic sau telefon, modificarea unui credit ipotecar sau scoaterea unei case de sub ipoteca pare a fi oferta pe care multi americani ar fi dispusi sa o accepte, in special cand vine vorba de o garantie de bani de la o companie care le ofera o rata de succes de 100%.

Escrocheriile de acest tip sunt devastatoare, intrucat escrocii conving oameni sa inceteze sa mai plateasca ipoteca, ceea ce duce inevitabil la pierderea casei.

La inceputul acestui an, FTC a interzis folosirea unor astfel de comisioane care incurajau acest tip de inselatorie.

Insa, atat timp cat creditele ipotecare exista, iar proprietarii sunt disperati, atsfel de fraude vor exista.

O astfel de frauda au aplicat-o trei americani – David Mahler, John Incandela si Lachs Jamen- care sub diferite nume, s-au adresat proprietarior de case pentru modificarea ipotecii pentru un comision de 2600 de dolari. Modificarile nu au fost facute, sumele nu au fost restituite, insa FTC i-a acuzat de frauda in luna martie a acestui an.

Ai castigat la o loterie straina!

Cu toate ca nu au jucat niciodata la Loteria Nationala a Irlandei, americanii pica in plasa escrocilor care le spun ca au castigat sute de milioane de dolari in alta tara.

In 2009, Serviciul de Inspectie postala din SUA a precizat ca americanii au pierdut 120 de milioane de dolari/an prin acest timp de frauda.

Pe langa faptul ca este ilegal ca americanii sa cumpere bilete la loterii straine prin e-mail sau telefon, intrebarea cea mai importanta e cum ar putea o persoana sa castige o suma de bani la o loterie la care nu a jucat.

Bani de la Guvern

Nu cu mult timp in urma au aparut pe internet imagini trucate in Photoshop cu presedintele Obama fluturand un pumn de bancnote cu sloganul : Guvernul ofera burse guvernamentale

Chiar daca bursele guvernamentale exista, oamenii din spatele acelor anunturi, asa cum este Matthew Lesko, nu au acces la informatii mai complete decat cele afisate pe site-urile oficiale, de tipul Grants.gov.

Inselatoria care a plecat din Utah sub numele de I Works folosea 51 de companii false, completate cu informatii despre executivi si website-uri care nu existau, pentru a castiga milioane de dolari din vanzarea unor granturi guvernamentale, de multe ori, inexistente si ele.

Bineinteles, banii au venit cu un pret. Cu toate ca taxa initiala era de 1,99 dolari, odata ce I Works a primit numerele cardurilor de credit ale persoanelor inscrise, a instituit o taxa de 130 de dolari anual plus taxe lunare de pana la 60 de dolari fara acordul clientului.

FTC avertizeaza consumatorii americani ca orice subventie guvernamentala care costa are o inselatorie la mijloc.

#criza, #criza sua, #escroci, #frauda, #frauda bancara, #frauda investitii aur, #inselatorii , #Stiri International