Criza refugiatilor si un nou inceput in relatiile dintre UE si Turcia

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 12:17
859 citiri
Criza refugiatilor si un nou inceput in relatiile dintre UE si Turcia

Uniunea Europeana si Turcia au incheiat duminica, in cadrul Summit-ului UE - Turcia de la Bruxelles, un acord privind gestionarea valului de migranti care sosesc in Europa.

Aceast acord, care implica angajamente din partea ambelor parti, se vrea un nou inceput in relatiile dintre Uniunea Europeana si Turcia. Prea multe aspecte raman insa nelamurite.

Declaratia comuna UE - Turcia de la finalul summit-ului de duminica de la Bruxelles prevede un sprijin financiar european de 3 miliarde de euro care va fi acordat Turciei pe o durata de doi ani. Astfel, in schimbul unui ajutor financiar si a reluarii discutiilor privind aderarea tarii la UE, Turcia va ajuta Uniunea Europeana sa gestioneze fluxul de migranti cu care ne confruntam in ultima perioada si care a pus sub semnul intrebarii viitorul spatiului Schengen, reducand semnificativ accesul refugiatilor spre Europa.

Functionarea fondului de 3 miliarde de euro va fi gestionata de Comisia Europeana in parteneriat cu Turcia, iar ...citeste mai departe despre "Criza refugiatilor si un nou inceput in relatiile dintre UE si Turcia" pe Ziare.com

#acord Uniunea Europeana Turcia, #acord UE Turcia imigranti, #bani UE Turcia imigranti , #Stiri International