Cu Trump la Casa Alba, vin vremuri grele pentru Balcani - expert in relatii internationale

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 14:40
709 citiri
Cu Trump la Casa Alba, vin vremuri grele pentru Balcani - expert in relatii internationale
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Zona Balcanilor nu reprezinta o prioritate pentru Statele Unite in comparatie cu gruparea Statul Islamic, Al Qaida, conflictul din Siria, Libia si situatia din Marea Chinei de Sud, desi ar fi o greseala ca administratia lui Donald Trump sa ignore aceasta regiune unde interferentele politice ale Rusiei creeaza probleme de mai multa vreme.

Asta a declarat profesorul de relatii internationale al Universitatii Johns Hopkins, Daniel Serwer, directorul Programului de Gestionare a Conflictelor.

Acesta crede ca, desi Rusia, considerata o amenintare de catre Statele Unite si NATO, creeaza probleme in tarile balcanice, la fel cum le creeaza si in tarile baltice, in Republica Moldova, Ucraina sau Georgia, statele baltice par sa vina pe primul loc pe lista prioritatilor pe flancul estic, pentru ca sunt membre NATO.

"Ele trebuie aparate pentru ca Alianta trebuie sa-si mentina credibilitatea. Nu trebuie aparate doar de o invazie militara, ceea ce s-a intamplat practic in Crimeea (Ucraina) ...citeste mai departe despre "Cu Trump la Casa Alba, vin vremuri grele pentru Balcani - expert in relatii internationale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profesor Johns Hopkins Trump Balcani, #Donald Trump Rusia Balcani, #Rusia interferente Balcani , #Stiri International