Cuba a trimis in Siria trupe antrenate in Rusia care lupta de partea lui Assad

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 16:39
1226 citiri
Cuba a trimis in Siria trupe antrenate in Rusia care lupta de partea lui Assad
Foto: Captura YouTube Euronews

Trupe militare cubaneze au fost vazute in Siria, sursele afirmand despre acestea ca ar consilia armata presedintelui Bashar al-Assad. In plus, s-ar pregati sa foloseasca tancurile de productie ruseasca, pentru a ajuta Damascul in lupta cu fortele rebele, sprijinite de SUA.

Gen. Leopoldo Cintra Frias, seful Fortelor armate cubaneze, a vizitat recent Siria, in fruntea unui grup de militari cubanezi, alaturandu-se rusilor din Siria si sprijinindu-l pe Assad, arata informatii primite de Institutul pentru Studii cubaneze cu sediul la Miami/SUA, conform Fox News.

Miercuri, un oficial american a confirmat pentru Fox News ca trupe paramilitare cubaneze si unitati de forte speciale sunt pe pamant sirian, citand informatii ale serviciilor de informatii. Oficialul, care nu a dorit sa i se stie numele, a afirmat ca trupele cubaneze s-ar fi antrenat in Rusia si ca ar fi ajuns in Siria cu avioane rusesti.

Citeste mai departe despre "Rusia nu e singura care il ajuta pe Assad: O alta "tara prietena" tocmai a trimis trupe in Siria" pe Ziare.com.

#soldati cubanezi Siria, #Cuba prijina Assad Rusia Siria, #Cuba soldati Siria, #militari Cuba Siria , #Stiri International