Cuba dupa Fidel Castro: Mostenirea intunecata pe care a lasat-o dictatorul

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 20:49
1047 citiri

La o zi dupa moartea lui Fidel Castro, vineri seara, la 90 de ani, doua mari organizatii care militeaza pentru drepturile omului au publicat cate un raport pe tema drepturilor omului in Cuba.

Amnesty International si Human Rights Watch se refera la "epoca Fidel Castro" ca fiind una a represiunii politice, arata CNN.

"Accesul la serviciile publice, asa cum sunt sanatatea si educatia, au fost substantial imbunatatite de revolutia cubaneza si, pentru asta, conducerea trebuie aplaudata", declara Erika Guevara-Rosas, director al Amnesty International.

Insa, in ciuda acestor realizari, regimul de 49 de ani a lui Fidel Castro a fost caracterizat de o suprimare brutala a libertatii de expresie, mai spune aceasta.

"Mostenirea cea mai intunecata" lasata de Fidel Castro este suprimarea libertatii de expresie in Cuba, tara in care activistii continua sa fie arestati si hartuiti atunci cand fac afirmatii impotriva guvernului, mai afirma directorul Amnesty International.

Organizatia ...citeste mai departe despre "Cuba dupa Fidel Castro: Mostenirea intunecata pe care a lasat-o dictatorul" pe Ziare.com

#moarte Fidel Castro reactii, #libertate expresie Cuba, #Cuba fara Fidel Castro, #mostenire Fidel Castro , #Stiri International