Culmea extremismului sau a ignorantei? Un neonazist promite sa interzica cifrele arabe, daca este ales

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 14:43
954 citiri
Culmea extremismului sau a ignorantei? Un neonazist promite sa interzica cifrele arabe, daca este ales

Un candidat de extrema-dreapta promite sa elimine cifrele arabe, daca va castiga alegerile locale din Volklingen, Germania.

Otfried Richard Best candideaza din partea formatiunii antiimigrationiste de extrema-dreapta NPD pentru a deveni primar in localitatea Volklingen, situata in apropiere de granita cu Franta. Insa, promisiunile sale de campanie sunt ceva mai iesite din comun si includ eliminarea cifrelor arabe din Volklingen, relateaza Politico.eu.

In timpul unei dezbateri electorale, Best a fost intrebat de un membru al formatiunii politice satirice Die Partei ce crede despre cifrele arabe folosite in Volklingen.

"Domnule Best... mi se pare alarmat ca in Volklingen multe case sunt numerotate cu cifre arabe. Cum vreti sa actionati impotriva acestei infiltrari straine?", a intrebat politicianul Die Partei.

Desi intrebarea a strarnit rasete si aplauze, Best a incercat sa dea un raspuns extrem de serios cu privire la folosirea cifrelor arabe in Germania.

"Doar asteptati pana voi deveni primar. Voi schimba asta. Atunci vom avea numere normale", a declarat Otfried Best.

Insa, candidatul extremei-drepte nu a explicat la ce se refera atunci cand spune numere normale, avand in vedere ca cifrele arabe formeaza cel mai raspandit nivel de numerotare la nivel global si au ajuns din secolul al 12-lea in Europa.

Parlamentarii germani au incercat in doua randuri sa interzica prin lege formatiunea neo-nazista NPD, dar magistratii Curtii Supreme au decis la inceputul anului ca acest partid politic nu reprezinta o amenintare destul de mare pentru a se justifica interzicerea sa in Germania.

Candidatii NPD s-au inscris si in alegerile federale de pe 24 septembrie, dar exista putine sanse ca formatiunea sa atinga pragul electoral de 5% necesar pentru a intra in Bundestag. ...citeste mai departe despre "Culmea extremismului sau a ignorantei? Un neonazist promite sa interzica cifrele arabe, daca este ales" pe Ziare.com

#neonazisti Germania, #extremisti Germania , #Stiri International