Cum a colaborat una dintre cele mai mari agentii de presa din lume cu nazistii lui Hitler

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 17:28
1154 citiri

Agentia de presa Associated Press a inceput o cooperare oficiala cu regimul nazist al lui Adolf Hitler, in anii '30, furnizand ziarelor americane materiale produse si selectate direct de Ministerul nazist al Propagandei.

Informatia reiese dintr-un material de arhiva scos la iveala de un istoric german, Harriet Scharnberg, relateaza The Guardian.

Istoricul a publicat un articol in care arata ca AP si-a putut pastra accesul la informatii din partea nazistilor doar intrand in aceasta alianta de cooperare reciproca cu regimul german.

Agentia s-a angajat sa nu publice niciun material "menit sa slabeasca puterea Reichului in strainatate sau acasa".

Cand nazistii au acaparat puterea in Germania, in anul 1933, unul dintre primele lor obiective a fost sa-si atraga de partea lor nu doar presa nationala, ci si pe cea internationala. The Guardian a fost interzis intr-un an de atunci, iar pana in 1935 chiar si agentiile mai mari britanico-americane precum Keystone si Wide World Photos ...citeste mai departe despre "Cum a colaborat una dintre cele mai mari agentii de presa din lume cu nazistii lui Hitler" pe Ziare.com

#Associated Press colaborare nazisti, #AP colaborare regim Hitler, #Hitler propaganda AP, #Associated Press propaganda nazista , #Stiri International