Cum a reactionat America dupa acordul pentru un armistitiu in Ucraina

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 09:00
1040 citiri
Cum a reactionat America dupa acordul pentru un armistitiu in Ucraina
Foto: Casa Alba

Statele Unite ale Americii au reactionat joi seara la armistitiul convenit la Minsk de Grupul de Contact, condus de OSCE, si girat de liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei si Frantei.

Intr-o declaratie a purtatorului de cuvant de la Casa Alba se arata ca SUA saluta armistitiul, ce reprezinta "un potential pas semnificativ catre o rezolvare pasnica a conflictului, conform acordurilor de la Minsk din septembrie anul trecut".

SUA apreciaza "in mod deosebit eforturile neobosite ale cancelarului Angela Merkel si presedintelui francez Francois Hollande pentru obtinerea acestui nou acord".

Administratia americana solicita tuturor partilor sa duca la indeplinire fara intarziere angajamentele luate la Minsk joi si in septembrie. "Acest acord trebuie acum urmat de pasi imediati, concreti, pentru a indeplini angajamentele luate de fiecare parte. Armistitiul trebuie implementat si respectat. Armamentul greu trebuie retras din zona de conflict si Rusia trebuie sa inceteze sa mai sustina ...citeste mai departe despre "Cum a reactionat America dupa acordul pentru un armistitiu in Ucraina" pe Ziare.com

#SUA armistitiu Ucraina Minsk, #SUA Ucraina incetare foc , #Stiri International