Cum actioneaza Biserica Ortodoxa Rusa ca aliat al lui Putin in Ucraina

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 11:30
1141 citiri
Cum actioneaza Biserica Ortodoxa Rusa ca aliat al lui Putin in Ucraina

Biserica Ortodoxa Rusa actioneaza ca un aliat al presedintelui rus Vladimir Putin in Ucraina, avand putere de convingere asupra rebelilor prorusi.

Institutia condusa de Patriarhul Kiril i-a determinat pe rebelii prorusi sa elibereze, in luna mai, opt oficiali europeni capturati cu o luna inainte, dupa ce apelurile internationale nu au avut niciun ecou.

Un apel public al liderului Bisericii Ortodoxe Ruse i-a determinat pe separatistii din estul Ucrainei sa ia neasteptata masura, scrie Reuters.

Rolul pe care Patriarhul Kiril l-a avut in eliberarea observatorilor OSCE a adus in centrul atentiei felul in care o cooperare stransa intre stat si biserica in Rusia este pusa in aplicare in prezent si in Ucraina.

Ceea ce Biserica Rusa a prezentat drept misiunea sa umanitara in estul Ucrainei a fost numit de diplomatii occidentali un model de cooperare in care biserica actioneaza drept un aliat "linistit" al presedintelui rus Vladimir Putin, care foloseste influenta culturala pentru o ...citeste mai departe despre "Cum actioneaza Biserica Ortodoxa Rusa ca aliat al lui Putin in Ucraina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Biserica Rusa Ucraina, #Biserica Rusa observatori OSCE, #Putin Biserica Rusa , #Stiri International