Cum afecteaza recesiunea din Rusia orasele din China

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 19:16
1271 citiri

Prietenia dintre presedintele chinez Xi Jinping si cel rus Vladimir Putin - care s-au intalnit miercuri pentru a opta oara in doi ani - ajuta putin la combaterea vanturilor economice aspre care sufla prin granita dintre cele doua tari.

Este si cazul orasului chinez Heihe, din nord-estul Chinei, unde comerciantii sustin ca recesiunea economiei ruse afecteaza si afacerile locale, scrie Business Insider.

In prezent, rusii pot calatori peste granita, in Heihe, fara vize, in cautare de chilipiruri, iar cumparatorii trec raul cu barca sau chiar pe jos, cand acesta ingheata, iarna.

Un taximetrist din orasul chinez spune ca "pentru a face bani, comertul cu Rusia este cel mai important lucru", iar un comerciant chinez spune ca, "daca nu vorbesti rusa, nimeni nu iti va cumpara blanurile".

Lucrurile au inceput sa se schimbe, insa, in ultima perioada, astfel ca in weekend doar cativa vizitatori rusi au putut fi vazuti trecand prin punctul de granita din orasul chinez, iar in mall au ...citeste mai departe despre "Cum afecteaza recesiunea din Rusia orasele din China" pe Ziare.com

#recesiune Rusia orase China, #scadere economica Rusia , #Stiri International