Cum au pornit americanii inca un razboi fara sa bage nimeni de seama

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 20:43
1236 citiri
Cum au pornit americanii inca un razboi fara sa bage nimeni de seama
Foto: Wikipedia/US Navy

"Si daca Statele Unite au intrat intr-un nou razboi si nimeni nici macar n-a observat?", se intreaba pe buna dreptate unul dintre editorialistii publicatiei The Guardian, specializat in politica externa a SUA, dupa ce americanii au atacat, zilele trecute, mai multe tinte din Yemen, in zone aflate sub controlul rebelilor huthi.

Statele Unite sustin ca atacul a venit ca o replica la vizarea repetata a distrugatorului american USS Mason de catre rachete lansate de rebelii din Yemen.

"Intrebarea nu este absurda si descrie aproape perfect ce s-a intamplat in ultima vreme", remarca scriitorul si profesorul newyorkez Moustafa Bayoumi, in The Guardian.

"In timp ce multi americani au fost hipnotizati de spectacolul bizar oferit de candidatul republican la prezidentiale, o nava americana de razboi a bombardat trei instalatii radar din Yemen, controlate de rebelii huthi. Acest atac este primul in care SUA lupta cu rebelii direct, in Yemenul devastat de razboi civil", sustine... citeste mai departe despre "Cum au pornit americanii inca un razboi fara sa bage nimeni de seama" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA razboi Yemen, #America razboi Yemen, #SUA razboaie, #nava americana bombardat rebeli Yemen, #razboi civil Yemen , #Stiri International