Cum au pus rusii mana pe o fosta baza secreta a Norvegiei: "E o nebunie!"

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 22:37
1050 citiri
Cum au pus rusii mana pe o fosta baza secreta a Norvegiei: "E o nebunie!"
Foto: Flickr/Pavel Trebukov

O fosta baza secreta a Norvegiei, construita de NATO si ascunsa la poalele unor munti din orasul Tromso, a ajuns in mana rusilor. Acest fapt a starnit furia unor fosti oficiali nordici, ce au descris incidentul ca fiind "o nebunie".

Baza de la Olavsvern a ajuns in mana unor chiriasi rusi, la doi ani dupa ce autoritatile norvegiene au vandut-o unui investitor privat, conform World Mag. Acum, guvernul norvegian "este nervos cu privire la noii chiriasi", arata sursa citata.

Trei nave de cercetare si-au petrecut iarna in apropierea locatiei care pana nu demult reprezenta o "baza navala top-secret", potrivit publicatiei.

Autoritatile norvegiene se intreaba daca nu cumva suveranitatea teritoriala a fost compromisa, iar fostul viceamiral Einar Skorgen considera ca gafa comisa "este o nebunie curata".

Cum s-a ajuns in aceasta situatie? In 2009, guvernul norvegian a considerat ca baza este inutila si a dezafectat-o. Ea a fost vanduta in 2013 omului de afaceri Gunnar Wilhelmsen in ...citeste mai departe despre "Cum au pus rusii mana pe o fosta baza secreta a Norvegiei: "E o nebunie!"" pe Ziare.com

#baza NATO Rusia, #baza secreta Norvegia Rusia, #baza secreta Norvegia Gazprom , #Stiri International