Cum castiga Statul Islamic de pe urma conflictului dintre Rusia si Turcia

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 11:52
955 citiri
Cum castiga Statul Islamic de pe urma conflictului dintre Rusia si Turcia
Foto: Wikipedia/Russavia CC BY-SA 3.0

Aviatia militara turca si-a suspendat zborurile pe teritoriul Siriei in cadrul coalitiei internationale, conduse de SUA, impotriva Statului Islamic, in urma incidentului de marti, cand un bombardier rus Su-24 a fost doborat de un avion de vanatoare turc F-16 pe motiv ca incalcase spatiul aerian al Turciei.

Acest anunt survine in contextul in care Rusia a comunicat, joi, instalarea unor baterii antiaeriene de ultima generatie S-400 Triumf pe teritoriul sirian, cu scopul de a-si proteja bombardierele implicate in campania aeriana din Siria impotriva gruparilor jihadiste, potrivit RIA Novosti.

Putin se razbuna pe Turcia pentru doborarea avionului rusesc: Ce sanctiuni pregateste

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa, aceste sisteme au fost amplasate la baza aeriana rusa Hmeimim din Latakia (nord-vestul Siriei), la doar 30 km de frontiera cu Turcia.

Cu o raza de actiune de 250 de km, aceste noi sisteme antiaeriene ultramoderne acopera o zona vasta, inclusiv Siria, ...citeste mai departe despre "Cum castiga Statul Islamic de pe urma conflictului dintre Rusia si Turcia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avioane militare Turcia Siria, #conflict Rusia Turcia, #Turcia Statul Islamic , #Stiri International