Cum combatem terorismul islamist in Europa

Joi, 28 Iulie 2016, ora 12:24
914 citiri
Cum combatem terorismul islamist in Europa

Vedem in ultimele saptamani o Europa care se confrunta cu un val de atacuri teroriste, care par sa aiba un singur scop: sa ne intimideze si sa ne afecteze modul nostru de viata.

Au fost atacati oameni care-si sarbatoreau ziua nationala, oameni care calatoreau cu trenul, care se aflau la cumparaturi si oameni care se rugau intr-o biserica. Sunt acte de o atrocitate fara margini, iar motivatiile lor nu sunt de fiecare data religioase, dar majoritatea au in comun ideologia islamista.

Suntem in fata unei crize fara precedent pentru continentul european si pentru lumea occidentala si de aceea cred ca trebuie tratata de oamenii politici cu luciditate si cu solutii pragmatice si eficiente. Nu trebuie sa vedem terorism islamist acolo unde nu este cazul (atacul de la Munchen sau atacul din Japonia), insa nu putem ignora fenomenul terorismului islamist acolo unde el exista.

Trebuie sa admitem ca majoritatea atacurilor teroriste din ultimele saptamani au avut la baza islamismul. Masurile ...citeste mai departe despre "Cum combatem terorismul islamist in Europa" pe Ziare.com

#atentate teroriste Europa, #atac terorist Franta, #atac terorist Germania , #Stiri International