Cum devine Romania actor regional anti-Rusia - previziuni Stratfor

Marti, 24 Februarie 2015, ora 11:25
1518 citiri
Cum devine Romania actor regional anti-Rusia - previziuni Stratfor
Foto: ImageBase

Romania devine un membru important al unei coalitii anti-Rusia, condusa de Polonia, si SUA vor avea tot interesul sa vada tara noastra cat mai stabila din punct de vedere economic.

Uniunea Europeana nu isi va mai gasi unitatea de odinioara si Germania va avea de suferit economic. Acestea sunt doar cateva dintre previziunile Stratfor pentru urmatorul deceniu, grupate in asa-zisul "Decade Forecast 2015-2025".

Previziunile pornesc de la premisa ca America este principala putere a lumii si se concentreaza pe tendintele majore ale viitorului planetei.

Deceniul ce urmeaza

Lumea se restructureaza din 2008, cand Rusia a invadat Georgia si s-a produs criza financiara. Atunci au aparut trei modele. Mai intai, UE a intrat intr-o criza pe care nu a putut sa o rezolve si care a crescut in intensitate. UE nu se va mai intoarce niciodata la unitatea de odinioara si, daca supravietuieste urmatorului deceniu, va opera intr-un model mai fragmentat si mai limitat.

Zona de liber schimb nu ...citeste mai departe despre "Cum devine Romania actor regional anti-Rusia - previziuni Stratfor" pe Ziare.com

#Stratfor previziuni Romania 2025, #Romania evolutie Rusia , #Stiri International